Persoonlijke leiderschap


Denkramen, tactiek en overtuigen

Deze training richt zich op het inzichtelijk maken van de persoonsgebonden waarden en drijfveren, zowel voor jezelf als voor anderen. Je denkraam bepaalt je perceptie; je perceptie bepaalt je reactie.

In deze eendaagse training wordt gebruik gemaakt van Spiral Dynamics. Dit ‘waardensysteem’ biedt een praktische vertaling voor overtuigingen, weerstanden en drijfveren van onszelf en de mensen om ons heen. Leer veranderingen te begeleiden vanuit het vertrekpunt van de ander.

Trainingen:


Invloed en Impact

Deze training richt zich op hoe je als professional invloed kan uitoefenen op besluitvormingsprocessen binnen jouw team of organisatie. Hoe zorg ik ervoor dat mijn inbreng wordt gehoord en mijn deskundigheid wordt gezien?

Tijdens deze intensieve 2-daagse training bouw je aan de hand van verschillende werkvormen, modellen en inzichten aan jouw eigen ‘tactisch communicatieplan’. Je leert benodigde vaardigheden en technieken om sneller en effectiever invloed te kunnen uitoefenen in uiteenlopende situaties.

Trainingen:


Machtsspelletjes de baas

Deze training geeft zicht op de krachtenvelden binnen ‘politiek’ spannende situaties en geeft je praktische en tactische handreikingen hoe je hierin zelf de regie houdt en voorkomt dat je de speelbal wordt van andermans ambities en driften.

Tijdens deze eendaagse training neemt Hajati Wieferink je mee in de wereld van macht, driften, drijfveren en tactiek. Het gaat hierbij niet alleen om wat de ander doet en wat jij daar zo lastig aan vindt. Het gaat ook om jouw reacties. Wat gebeurt er met jou? Hoe kun je functioneel in plaats van emotioneel reageren?

Trainingen:


Projectopstelling

Deze training maakt het besluitvormingsproces in jouw project inzichtelijk en hoe je dit op een systematische manier kunt analyseren. Wat zijn de persoonlijke belangen of uitgangsposities? Hoe liggen de verstoorde of juist goede verhoudingen?

Tijdens deze inspirerende eendaagse training wordt gewerkt met organisatie-opstellingen. De werkvorm maakt onderliggende knelpunten, drijfveren en verhoudingen zichtbaar zodat vanuit bewuste reflectie en nieuwe invalshoeken tactische keuzes kunnen worden gemaakt. ?

Trainingen:


Facilitation

Bij het samenwerken in (Agile) teams wordt steeds vaker gebruik gemaakt van allerlei workshop vormen. Hoe betrek je het beste deelnemers bij het nemen van beslissingen, waardoor besluiten kwalitatief beter worden en breder gedragen worden in de organisatie?

Tijdens deze tweedaagse training wordt ingegaan op de dynamiek van workshops, waardoor je nog beter in contact komt met de deelnemers, worden handvatten aangereikt om workshops op te zetten en uit te voeren en wordt uitgebreid met verschillende workshopvormen geoefend. De training wordt afgerond met het officiële examen Facilitation Foundation. Er is geen specifieke voorkennis nodig, wel is ervaring met het werken in projecten gewenst.

Trainingen:


Please publish modules in offcanvas position.